Parasını yurt dışına götürenleri Türkiye’ye yatırıma ikna edecek

100 iş insanının 2021 yılında kurduğu İstanbul Holding, 2028 yılına kadar 1 milyar dolarlık bir değere ulaşmayı hedefliyor. Tarımdan lojistiğe, enerjiden teknolojiye her sektörden büyüme potansiyeli olan girişimlere yatırım yapmayı planlayan şirket bu yolda ilk adımı tarım sektöründe attı. Holding çatısı altında kurulan İH Tarım, 150 milyon TL’ye Uşak’taki badem üreticisi BIG Tarım’ın yüzde 80 hissesini satın aldı.

Türk şirketlerini geleceğe taşıma amacı ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten İstanbul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, “İstanbul Holding bir yatırım örgütlenme modelidir. 2024 yılı içinde varlıklarının değerini 50 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kısa vadede ise 100 milyon dolarlık şirket değeri oluşturarak alanında öncü bir iş modeli olmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra orta ve uzun vadede yatırımlarımızı 2028 yılına kadar 1 milyar dolar değere ulaştırarak şirketlerimizin stratejik büyümelerine katkı sağlamayı arzu ediyoruz. İstanbul Holding Girişim Yatırım Sermayesi şirketimizi de kurduk. Bu fonla yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ülkemizde çok nakit birikimi, havuzda bekleyen çok yatırım fırsatı var. Ayrıca parasını dünyaya taşıyıp oradaki bankalarda tutanları da ülkeye dönmeleri için ikna etmek istiyoruz” diye konuştu.

UŞAK’TAKİ TARIM ŞİRKETİNİ 150 MİLYON TL’YE SATIN ALDI

İH Tarım’ın 200 milyon TL sermaye ile kurulduğunu ve 100 ortaktan 20’sinin dahil olduğunu kaydeden Kalsın, “Kalan yüzde 70’i için sermayesini yurt dışında tutan iş adamlarını davet ettik. 140 milyon TL’sini yurt dışından temin ettik. Ardından tarım sektöründe bir girişimde bulunarak, 2 milyon metrekare bir alan üzerinde güçlü altyapısı ile faaliyet gösteren ve özellikle badem üreten bir tarım işletmesi olan BIG Tarım firmasını satın alarak yeni bir yatırım yaptık. Bu yatırımımızda yapay zekâ destekli sensör teknolojileri ve bilimsel yöntemleri kullanarak, tarımda su, enerji ve gübre tasarrufu ile verim artışı sağlamaya başladık. Ülkemiz stratejik planlarında da tarım her geçen gün daha fazla desteklenmekte ve önemi artmaktadır. Biz de ülke gıda politikalarıyla uyumlu olarak bu alanda yatırımlarımızı arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Tarım dışında lojistik, teknoloji ve otomotiv sektörlerinden yatırım teklifleri olduğunu da dile getiren Kalsın, şöyle devam etti:

“Otomotivde özellikle elektrikli ve hibrid araçlarla ilgili bizimle ortaklık kurmak isteyen şirketler var. Savunma sanayi için de kamu kurumlarıyla görüşüp iş birliği imkanlarını konuşmak istiyoruz. Kurduğumuz Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırımcılarımızın çıkarlarını ve kazançlarını teminat altına alıyoruz. 2024 yılında en önemli gündem maddelerimizden biri uluslararası alandaki doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasını sağlayacak olan İstanbul Yatırım Forumu’nu hayata geçirmek olacak.

İSTANBUL YATIRIM FORUMU’NU HAYATA GEÇİRECEK

Kurdukları Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yatırımcıların çıkarlarını ve kazançlarını teminat altına aldıklarını belirten Murat Kalsın, “Bu yapının ana hedefi mevcut yatırımcılarımıza yüksek sermaye getirisi sağlayacak projeleri gerçekleştirmektir. Ayrıca bu özel amaçlı yapı ile tasarruf sahiplerinin varlıklarının getirisini maksimize edecek uygulamaları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bütün süreçlerimizi SPK gözetiminde şeffaf, izlenebilir, denetlenebilir ve hesap verebilir şekilde yürütüyoruz. Böylece yatırımcı ekosistemini büyük ve küçük tüm yatırımcılar açısından çekici ve güvenilir kılacak bir yatırım fonu modeline sahibiz” diye konuştu.

Murat Kalsın, 2024 yılında yatırım stratejilerini hayata geçirmek, kurumsal yapının küresel yatırım ağları ile ilişkilerini güçlendirmek, iş modelinin Türkiye, özellikle Avrupa ve dünyada görünürlüğünü artırmak ve uluslararası alandaki doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasını sağlayacak İstanbul Yatırım Forumu projesini de hayata geçirmek gibi gündem maddeleri olduğunu kaydetti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir